ממליצים
אנו מבקשות להודות בשמנו ובשם מינהל החינוך הדתי על חלקכם הגדול בכנס הארצי השני של מגמות המחול שהתקיים בכ' שבט תשע"ה במכללת אורות. הופעתכם בפני תלמידות מגמות המחול, היוו עבור התלמידות מקור השראה לתשוקה בלתי נדלית ולחיבור אמתי וכנה בין גוף לקדושה, בין חומר לרוח, לבין עולם מקצועי ויצירתי-לעולם שיש בו עומק. אנו שמחות לתת במה ליוצרים מתוך העולם היהודי שמייצגים באופן כל כך מרגש חיבורים שכאלה, ואהבה גדולה לתחום.
אין ספק שעבור תלמידות האולפנות השיח הזה הוא חשוב ומשמעותי. אנא מסרו את תודתנו האישית לכל מי שטרח ועמל בכדי שנוכל לצפות בהופעתכם. שנזכה בעזרת ה' לעוד שנים של שיתוף פעולה מתוך תנועה וריקוד, ונראה ברכה בעמלינו.
חמד
רונן היקר,
אני רוצה מאוד להודות לך, לחנניה, לאייל וליובל. זו היתה חוויה יוצאת דופן עבור המשתתפים, ובשבילי, כמו תמיד, זו חוויה נהדרת ומסקרנת להגיע אליכם לסטודיו ולראות את העבודות שלכם ולשמוע אתכם.
בסיכומו של יום חברי שלושת הקבוצות מאוד מאוד נהנו והם יצאו בתחושה שדברים אמיתיים ומרגשים קורים פה בירושלים (מה שנכון!)
מקווה שגם בשבילכם זו היתה חוויה טובה.
אתם פשוט מקסימים ומיוחדים כל כך! זו זכות לבוא כל פעם.
עונת התרבות בירושלים
רצינו לומר לכם תודה גדולה על חלקכם באירוע שלנו. המופע שיצרתם מאהבת ירושלים מיוחד, אינטליגנטי ומפעיל את החושים והפרשנות שלכם לנתוני השנתון ולנבכי הירושלמיות היתה מדוייקת ומעשירה. הוספתם נדבך יצירתי ופילוסופי לעשייה המחקרית שלנו, ותודה על כך.
מיסרו את תודתנו לכל מי שלקח חלק,
וניפגש בשמחות!
מכון ירושלים למחקרי מדיניות
שמחנו לנעול את משבצת הפרינג' של פסטיבל קולנוע דרום 2017 עם המופע של אנסמבל כעת. צפינו באירוע מרגש שפתח לנו את הלב ואת המחשבה לצורות חדשות של ריקוד. אכן יש בהצעה של האנסמבל שלכם קריאה חדשה של שפת הריקוד, של טקסטים היהודים וגם לאורח החיים ההלכתי. אתגרתם אותנו לאורך כל המופע ברמה האמנותית והפאנל שהתקיים לאחר המופע היה המשך ישיר ומעשיר לעשייה החדשנית שלכם. קטעי הוידאו השתלבו בהצלחה מרשימה במופע והדיאולוג כולו היה מרומם רוח. כל הצופים באולם נפעמו ורבים מהם טרחו לצלצל ולמסור את תודתם על המופע. אני כבר מחכה לצפות בכם שוב, בירושלים או בשדרות. לכו בכוחם זה והרקידו את לבבנו.
פסטיבל קולנוע דרום
מיזם בין שמיים לארץ מוכר לי בשבע שנים האחרונות ככזה המחבר בין עולם המחול העכשווי שהיה, עד לא מזמן, נחלת הציבור החילוני בלבד, אל עולם התורה, ובכך בונה את עולמה של תורה לתוך המציאות הישראלית החדשה, הבין מגזרית והבין תרבותית.
כיום מחול עכשווי, הן בסטודיו והן על הבמה, הוא חלק מעולמם התרבותי של צעירים דתיים רבים ברחבי ירושלים וסביבותיה, החיים בשלום עם הרוחות הנושבות מן המערב ומעשירות את עולמם הפנימי בשלום ומתוך שיח הלכתי עמוק ואמיץ.
ניכר כי השפה החדשה אותה מציע בין שמיים לארץ היא מצע פורה לדיאלוג תרבותי ורוחני המהווה נקודת מפגש בין חילוניים לדתיים וללמידה הדדית את השונה.
ישיבת שיח יצחק
מעשה בשבעה קבצנים הוא הסיפור הידוע והמשמעותי ביותר של רבי נחמן מברסלב, וזהו גם הסיפור שלא נגמר שלנו. אצל מיכאל אנדה הגרמני, הסיפור שלא נגמר מבקש להביא גאולה לארצות הפנטסיה בעזרת הילדים, ואצלינו הסיפור המופלא שלא נגמר מבקש לגאול את העולם הממשי שלנו בעזרת אלו שנדחקו לשולי החברה, אל האוונגרד.
איזה קבצן יציל את העולם, האם יהיה זה העיוור הרואה מעבר לדברים, החירש השומע את הצליל הפנימי, בעל הצוואר העקום היודע להפיק מוסיקה של געגוע, או אולי הגיבן הנושא את סבל העולם על כתפיו השחוחות? או אולי יהיה זה הרקדן חסר הרגליים? בין כך ובין כך, ברור שרק האמנות תביא גאולה, וברור כי תהיה זו אמנות אוונגרד, וברור כי האמנים יהיו קבצנים. נביא היה רבי נחמן, ותיאר את דורנו שכולו אור ועדיין חושך בו.
ועוד דבר ברור, הקבצן השביעי שיביא את אחרית הימים, זה חסר הרגליים, הוא זה היודע לרקוד את ריקד הגאולה. רבי נחמן לא מספר זאת, משאיר את סיפורו של חסר הרגליים לימי הקץ המגולה, אולם אנו רואים בעינינו איך החזון מתגשם. אחד ממבשריו הוא 'אנסמבל כעת' מבית המדרש של 'בין שמיים לארץ'.
אנסמבל 'כעת' הוא להקת מחול של רקדנים חסרי רגליים רגילות, שלא מוכנים לרקוד לפי שלילי ההמון אלא מתוך צליל פנימי ורוח עתיקה- צעירה, ודומני כי אין כמו התנועה הזו להשיב רוח ונשמה בעולם היהודיוהישראלי. מדובר בחבורה המונה גם בני ישיבות, מורים ואפילו רבנים, וגם אנשי רוח ומקצוע מעולם יצירות החולין, המבקשת לפגוש את החברה הישראלית ובעיקר זו התורנית, דרך תנועה של גוף ורוח, תנועה גופנית שהיא בעצמה יצירה תורנית מופלאה.
דומני כי גם אם נידונה האמנות להיות נחלתם של הקבצנים, לפחות נדאג כי יהנו משיירי סעודת הממלכה, ואולי תספיק הסעודה להביא עוד מעט מגאולת הרוח בישראל.
ישיבת מחניים
מאז ומתמיד היתה עירנו ירושלים עיר מיוחדת במינה: עיר של קודש ושל חול, של רוח וחומר; מרכז של תרבות, אמנות ויצירה, וכיום - גם של תעשייה, מסחר וטכנולוגיה מתקדמת. ירושלים היא עיר של מפגשים, עיר של ניגודים מחד וחיבורים מאידך - שיחד יוצרים את מניפת הצבעים הירושלמית הייחודית.
פסטיבל "בין שמיים לארץ", שהפך זה מכבר למסורת מיוחדת בעיר, עוסק באמצעות אמנות המחול בתפר שבין העולמות - במקום המפגש בין "ירושלים של מעלה וירושלים של מטה" בין הגוף לבין הרוח, בין יצירה עכשווית ומודרנית לבין מסורת עתיקה ומורשת בת אלפי שנים. אך טבעי שהפסטיבל המיוחד הזה יתקיים בעירנו ירושלים.
ברצוני לברך על התרחבותו של הפסטיבל, שמתפרש השנה לראשונה על פני כמה מוקדים, במות ומרכזי תרבות ברחבי העיר. צמיחתו של הפסטיבל היא ביטוי נוף לתנופה שחווה העיר ירושלים בתחומי התרבות והאמנות בשנים האחרונות.
תודה לכל העוסקים במלאכת הארגון וההפקה של האירועים - לצוות הפסטיבל, לשותפינו במפעל הפיס, במשרד התרבות והספורט, בקרן לירושלים ובכל יתר הגופים והארגונים. אני מאחל לכל באי הפסטיבל חויה מרתקת, מהנה ומעשירה. מקווים לראותכם גם בשנה הבאה!
עיריית ירושלים
מיזם בין שמיים לארץ מפגיש מזה מספר שנים את עולם היהדות והציבור הדתי עם סצנת המחול העכשווי. הפרויקט של הקבוצה יוצר עם הגוף המביע והיצירתי ומאפשר מבט ייחודי על ארון הספרים היהודי. המיזם מציע שילוב של ישן וחדש, הזמנה למפגש יצירתי, מקצועי ורוחני בין דתיים וחילונים בצומת של אורחות חיים ותכנים תרבותיים. בין שמיים לארץ מקדם נרטיב חדש הפורץ את הגבולות המקובלים שבין המגזרים ומהווה נקודת מפגש תרבותיות בין חלקיה השונים של החברה הישראלית.
פסטיבל ישראל
מנהל קהילתי "יובלים" מבקש להודות לכם על הופעת מחול מוצלחת מאד, עוצמתית ומרגשת, שעלתה באולם בית-טיילור במסגרת פרויקט "ברחבי העיר" בתרומה של הקרן לירושלים.
המופע עורר עניין וסקרנות רבה בקרב הקהילה וזכה להיענות רחבה. האולם היה כמעט מלא וזכה לתגובות נלהבות, שהדיהן ממשיכים עד היום.
יש לציין, שבנוסף לערך האמנותי והמקצועי הגבוה של המופע, יש לו גם ערך חברתי-קהילתי משמעותי עבורנו, בהיותו גורם בעל פוטנציאל בין-תרבותי המאפשר חיבור בין הקצוות השונים והקהילות השונות הקיימים אצלינו במנהל "יובלים". ואכן, זכינו לראות במופע קהל מגוון מאד מבחינת גיל ושיוך, ובחלקו גם קהל חדש לפעילויות של המנהל, וכולם עברו חוויה טובה מאד, מעוררת ומקרבת
יובלים - מנהל קהילתי
מזה ארבע שנים אני משתתף מלווה פעיל של בית הספר למחול לגברים 'כל עצמותי'.
בית הספר מדריך ומוביל תלמידים בוגרי צבא ובוגרי ישיבה, בתכנית לימודים עשירה המחברת גוף ונפש. עיקרה של התכנית היא היכרות עם הגוף והתנסות בריקוד ותנועה בהדרכת מורים למחול תוך שימת דגש על דיון עיוני תיאורטי בהיבטים הרוחניים והכוונות שנלמדות מן התנ"ך ומפי חכימנו ז"ל.
רונן מחנך ומנחה בחסד את תלמידי התכנית להיות מורים מצוינים שיהיו מצוידים בכלים חינוכיים ובמיומנויות התורמות לתחום החינוך והתרבות בישראל. אני בטוח שמסיימי התכנית המשמשים כבר כיום כמורים לתנועה ויהדות יעזר לתלמידיהם להכיר ולהפעיל גם את גופם בצורה נכונה יותר ולהפיק ממתנה קדושה זו שנתן לנו ה' את המרב ואת המיטב.
ישיבת חמדת יהודה
אכן היה לנו בוקר נפלא! המהלך של מפגש עם האדם והטקסט התלמודי במסגרת הכיתתית, ואחר כך עם הרקדנים ועם שפת התנועה המתווכת בשיחה, היה מעולה.
איכות הריקוד והרקדנים הינם מן המעלה הראשונה.
מודה לכם מאוד ובוודאי נמשיך את הקשר עמכם בשנים הבאות.
בית חינוך רנה קסין
תמי היקרה, אני מבקש להודות לך מקרב לב, בשם נאמני וצוות קרן אבי חי, על השתתפותך בפעילות הערב בכנס הקרן ב"יערות הכרמל" בתאריך 22.5.12
התגובות שקיבלנו על הערב בכלל, ועל הופעתך בפרט עמדו בסימן הערכה והוקרה רבה לפעילותך כאמנית ולדרך בה הצגת אותה והתייחסת אליה בפני המשתתפים. חברינו שמעבר לים זכו בזכותך לצוהר לעולם שאינו מוכר להם כלל.
אני מאחל לך ולרונן הצלחה רבה במכלולי היצירה והעשייה השונים.
בית אבי-חי
המופע של תמי היה נהדר, כולם יצאו נפעמים. המון אנשים הגיעו לאחר מכן לשבח את המופע
תמי הצליחה להקסים את כולנו, היה מצוין!
נהנינו מאד, ונשמח לשיתוף פעולה בהמשך.
מרכז קהילתי כפר יונה
"משולש מחול" של עמותת אהב"י (העמותה לקידום אמנות העם בישראל") התקיים בחופשת החנוכה, דצמבר 2017, בכפר האקולוגי ורטיגו, והשתתפו בו כ 65 בנות בגילאי החטיבה העליונה מכל הארץ.
היו אלה שלושה ימים גדושים בפעילות מחול אינטנסיבית שכללו סדנאות אמן, מפגשי מחול ומופעי סטודיו.
אחת מהפעולות הללו היה מפגש הקומפוזיציה עם תמי יצחקי : "עולם קטן".
בד"כ במפגשי מחול מן השורה מתקיימת אינטראקציה מחולית "רגילה" בין האמן לבין הצופים. מה שקרה בפועל במפגש זה היה בהחלט שונה, יוצא דופן מעניין ומרתק.
תמי יצחקי בנתה מפגש בו הגוף שלה משמש כעולם מלא. עולם בו ניתן לאתר רגשות ותחושות, מצבי רוח ומצבי חיים, משברים, תקוות, אכזבות ועוד. כמו אטלס מהלך, נושם, מביע... לכל חלק בגוף יש תפקיד: לראש, לאגן, לצואר, לזרועות, לידיים ואפילו לחלקים שונים בידיים... לכל תכלית ותפקיד.
בחן, בהומור, בהמון חכמה ותבונה וב...מחול, כן, גם במחול, הצליחה תמי ל"הוכיח" לבנות המהופנטות שאכן היא יכולה לספר באמצעות גופה המחולל את סיפור חייה (ובעצם כל סיפר שעולה על הדעת).
הבנות זרמו אתה והשאלות הרבות ששאלו בסוף המפגש הראו עד כמה "נכנסו לעניין" והוקסמו ממנו.
המפגש הזה היה אחד השיאים ב"משולש" כולו.
אהב"י
ברצוני להמליץ על יובל אזולאי, חבר בפרויקט "כל עצמותי תאמרנה" בירושלים ומעביר בבית ספרנו סדנה בתנועה זו השנה השניה.
בסדנה משתתפים נערים עוורי ולקויי ראיה (בעלי צרכים מיוחדים נוספים) בגילאי 16-19. הסדנה מועברת בצורה יצירתית וחוויתית בהתאם לצרכיהם המיוחדים של המשתתפים. מהיכרות שלי עם הנעשה בסדנה התרשמתי מההנאה והעניין שתלמידינו מוצאים בתחום זה
יובל מחבר בעבודתו את העולם התוכן התרבותי של התנועה והמחול עם עולם החינוך והטיפול ומעניק לתלמידינו חוויה מעצימה, מעשירה ומקדמת
בית חינוך עיוורים
זכיתי לעבוד ולשתף פעולה יחד עם אנסמבל כעת בניהולו האומנותי של רונן יצחקי. האנסמבל התארח באירוע פתיחת התערוכה ״מעט מקדש״ בתאריך 2.5.18 בנווה שכטר.
אני חייבת לציין את התרשמותי מהרצינות ומהמסירות של כל צוות האנסמבל למן הרגע הראשון- החל בפגישות המקדימות, בפתיחות ובגמישות ובהתאמה לתוכן, דרך העבודה על המופע וכלה במופע עצמו.
המופע תרם בצורה מדהימה לאירוע, אני לא מפסיקה לשמוע את התלהבותם של המוזמנים מן המקוריות והתקשור. לא בכל יום זוכים לראות מופע מחול ברמה גבוהה מאוד שגם מצליח להיות תקשורתי ומתווך את היצירה ומורכבותה לקהל. ממליצה בחום על מופעיהם של האנסמבל ואשמח לשתף איתם פעולה בהמשך
חלל פנוי
לרונן היקר,
עם סיום כנס התורמים הבינלאומי של הקרן לירושלים, אני מבקשת להודות בשמי ובשם הקרן לירושלים כולה,
על השתתפותכם בערב התרבות והקולינריה שהתקיים בשבוע שעבר.
הייתם שותפים חשובים להעברת המסר לתורמינו שירושלים היא עיר אחרת, עיר תרבות מיוחדת במינה,
עיר שבה מזרח ומערב שלובים זה בזה וניזונים זה מזה, ושרק בה, ודווקא בה, יכולה להיווצר אמנות מהסו
שחלקתם אתנו, גם אם רק ב"טעימה".;נא מסור תודתנו האישית גם;לכל אחד מהרקדנים שרקדו בערב: חנניה שוורץ, יובל אזולאי ואייל עוגן המופלאים. תודה רבה!
הקרן לירושלים
רונן שלום וברכה ,
בשם מועצת הפיס לתרבות ואמנות ובשמי אני מודה לך ורקדני אנסמבל כעת על האירוח המרנין שהענקתם לנו במהלך הכנס השנתי של מועצת הפיס לתרבות ואמנות.
זכינו לקבל ממך מענה אדיב , מאיר פנים ומקצועי החל משלב התיאומים מולך ובזמן השהות במחיצתכם.
שמחנו לביקור בעמותה אשר מקיימת בהוויתה נקודת מפגש תרבותית בין חלקיה השונים של החברה הישראלית תוך כדי יצירת חיבורים תמידיים שבין הקדוש והיומיומי, הבשר והרוח.התרשמנו מאוד מהרמה המקצועית והאישית של הרקדנים באנסמבל כעת, המהווה חלק בלתי נפרד מפעילות העמותה.
הייתה לנו חוויה ייחודית להיות אורחים שלכם ולקבל הסברים מהמעלה הראשונה על פעילותכם הענפה הכוללת פסטיבל מחול שנתי, בי"ס מחול לגברים, פרויקטים בינתחומיים ועוד.
נעמתם לנו מאד,
באיחולי הצלחה בכל פועלכם,
דולין מלניק, ראש אגף תרבות, מפעל הפיס
מפעל הפיס
לפגוש את אנסמבל כע"ת במסגרת של חזרה זה שיעור מאלף על איך לומדים ומשתפרים ביחד. למרות שהיינו קהל של מומחים בפיתוח מקצועי מצאנו את עצמנו מרותקים, למגוון המתודות בהם השתמשו הרקדנים כדי לשפר את הביצועים, לביחד שלהם עם היכולת שלהם לתת ביקורת לא פשוטה בלי לפגוע בהערכה שהם רוחשים האחד לשני ולנחישות הגדולה שבה הם מבקשים לדייק את הביצוע שלהם, עד לרמת זווית המרפק. כל זה עוד לפני שאמרתי משהו על זה שהם פשוט רקדנים נפלאים. (נימרוד סמילנסקי, מנחה פדגוגי במכון ברנקו וייס)
ברנקו וייס
Jerusalem Foundation of Canada- A Big Todah Rabah!
Dear Ronen, Gil, Eyal:, Hadas, and Karin
On behalf of the Jerusalem Foundation of Canada we would like to thank Between Heaven and Earth for the beautiful dance performance today as well as the wonderful interactive Q and A session.
We have received wonderful feedback- our audience greatly enjoyed the performance and found the experience very interesting and inspiring. As we shine a spotlight on the wonderful work of the Jerusalem Foundation and the great need to support the arts an culture sector in Jerusalem, programs such as these bring the needs and the people behind them to life.
Thank you again for a wonderful hour!
Could you please share this email with your fellow choreographers, your dancers: Eyal, Yair, Noam, Alon, Jean-Marc, Dani and Stav as well as the rest of your technical team: Amir, Bar, Matan, Oren and Sivan.
We look forward to a time very soon where we can experience your performance live from Jerusalem. In the meantime stay healthy and safe.
Sincerely
Robin Gofine
National Executive Director
Jerusalem Foundation of Canada
I’m writing to thank you for bringing Ka’et Dance Ensemble to our NYU Tisch Dance Department on Wednesday, Feb 7th. The lecture demonstration was extraordinary, opening a doorway to the subject of orthodox Jewish identity and spirituality in movement, in the context of Israeli dance. It was a pleasure, also, to have an opportunity to bring the Israeli Cultural Consul into our NYU Dance community. Please convey our deep gratitude to Ronen and his remarkable company for this experience. As a sign of the cross-cultural reach of this work, several of our faculty and students also attended the evening performance at the JCC, including an African American Masters student, who brought her daughter, and dance writer/choreographer Wendy Perron, both of whom raved about the evening. We are pleased that we continue to build on our relationship with the JCC Manhattan, and hope to continue interweaving programming and study.
I hope this email finds you well. On behalf of the Jewish Funders Network and IDEA International Development Accelerator, I'd like to thank you and express our appreciation for your participation in the JFN Conference Site Tour last week.
The content you provided was fulfilling, meaningful, and contributed to a productive day of visits. Participants on the tour appreciated the information and performance you shared and the way it was presented to the group.
We look forward to staying in touch, wishing you a wonderful week!